Ukinuta vanredna situacija u Negotinu 1Foto: J.B. K.

Još jedna opština u Borskom okrugu je zbog pada broja obolelih i bolje epidemiološke situacije ukinula vanrednu situaciju.

Nakon Kladova i Majdanpeka, odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin je na osnovu procene rizika nadležnih službi i očekivanog daljeg poboljšanja razvoja epidemiološke situacije danas doneo predsednik opštine, Vladimir Veličković, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije.

Inače, vanredna situacija u negotinskoj opštini proglašena je 10. novembra prošle godine.

U poslednja 24 sata, prema podacima negotinskog Zdravstvenog centra, od 58 obrađenih testova prisustvo virusa potvrđeno je kod dve osobe.

U negotinskoj bolnici, na kovid odeljenjima je hospitalizovano 14 pacijenata sa bronhopneumonijom i samo dva nisu na kiseoničkoj potpori. Juče je u kovid ambulanti obavljeno 11 prvih i 11 kontrolnih pregleda, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti 40 prvih i devet kontrolnih.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da je tokom maja u kovid ambulanti bilo 556 pregleda, 271 pacijent imao je prvi, a 285 kontrolne preglede. U isto vreme testirano je 1.689 osoba, a pozitivan rezultat imalo je 94.

Od 27.207 punoletnih građana u negotinskoj opštini je do 30. maja prvom dozom vakcine imunizovano 9.724 ili 35,74 odsto stanovnika, a revakcinisano 7.970 odnosno 29,29 odsto građana starijih od 18 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari