"Ulica otvorenog srca" ponovo ulica crvenih noseva 1

Od Takovske do Makedonske ulice, 1. januara, raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaće i uveseljavati posetioce Ulice otvorenog srca.

Svake godine u sklopu “Ulice otvorenog srca” organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima – našoj deci. Prvi januar jeste dan kojim treba započeti Novu godinu u dobroj atmosferi, u veselju, ali i u plemenitosti.

Ove godine „Ulica otvorenog srca“ biće ponovo ULICA CRVENIH NOSEVA, posvećena projektu DOKTORI KLOVNOVI. Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Tako će Ulica otvorenog srca biti pretvorena u karneval – crvenih noseva.

U „Srpskoj kafani“ prvi put ove godine, u okviru tradicionalnog ručka, organizovaće se Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista, a sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Ovogodišnja manifestacija imaće snažnu podršku medijske kuće TV Studio B koja će direktno prenositi manifestaciju. Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212. Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.

Tačno u podne, “Ulica otvorenog srca” svečano se otvara novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuju: visoki zvanični predstavnici Grada i države, i gosti i prijatelji Manifestacije. Posle malog vatrometa, simbolično se „otvaraju“ svi punktovi na “Ulici otvorenog srca: pjaceta ispred Ateljea 212, „Srpska kafana“, prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda.

U glavnom programu na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupiće: Sara Jovanović, Marko Mandić, dečiji hor „Čarolija“, Vocal 5, orkestar „Srce“, mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Duvački orkestar, ulični svirači…). U programu na humanitarnom punktu – pozornici ispred zgrade Opštine Stari grad smenjuju se lutkarske predstave, dečiji animatori, Deda-Mrazovi, klovnovi, mađioničari, horovi…

Zato Vas pozivamo da 1. januara 2018. godne obučete svoju najcrveniju odeću, stavite crveni nos na radost našoj deci i da nam se pridružite na “Ulici otvorenog srca”!

PROGRAM:

PJACETA ATELJEA 212

12 00 Dečiji hor „Čarolija“

12 05 Voditelj programa pozdravlja prisutne i najavljuje novogodišnju čestitku

12 05 Čestitka – Predstavnici Grada Beograda

12 10 Dečiji hor „Čarolija“, Leontina (muzički blok)

12 30 Sara Jovanović

12 55 Vokal 5

13 00 Marko Mandić

13 20 Muzički blok – orkestar „Srce“

13 40 Irina Brodić i Jana Paunović – predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečijoj Evroviziji

13 55 Duvački orkestar

14 15 Ulični svirači

14 40 Orkestar „Srce“

15 00 Vokal 5

15 15 Duvački orkestar

15 30 Grupa DOT

SCENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE STARI GRAD

12 00 Irina Brodić i Jana Paunović – predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečijoj Evroviziji

12 15 Zvončići – inkluzivni hor

12 20 Duvački orkestar

12 45 Mađioničari

13 15 Vokal 5

13 30 Ulični svirači

14 00 Teatar MIMART

14 15 Mađioničari

15 00 Teatar MIMART

15 20 Mađioničari

Izložba Paje Jovanovića u „Ulici otvorenog srca“

Dom Jevrema Grujića, muzej umetnosti, istorije i diplomatije će i ove godine biti otvoren tokom manifestacije Ulica otvorenog srca 1. januara u Svetogorskoj ulici.

Svi naši sugrađani i strani turisti koji posećuju Beograd za vreme praznika moći će da vide jedinstvenu izložbu jednog od najvećih srpskih slikara Paje Jovanovića, pod nazivom „Od čika Paje“, koja je trenutno postavljena u Domu Jevrema Grujića. Na izložbi je predstavljeno 38 remek dela od kojih su neka po prvi put prikazana našoj javnosti. Izložba čini mozaik Pajinih radova iz različitih istorijskih perioda: portreti građanske klase, srpskih i austrijskih vladara, orijentalističke slike Balkana, mitološke teme, idealizovane ženske alegorijske figure i raznovrsni prikazi umetnikove supruge Hermine – Muni Dauber, kao njegove neiscrpne inspiracije.

Prvog dana nove 2018. godine u Domu Jevrema Grujića, g osti će moći da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju  čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.

Dom Jevrema Grujića će biti otvoren za posete i vođene ture 1. januara od 11 do 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari