Ministar Vlade Srbije za evropske integracije Branko Ružić i gradonačelnik Novog Pazar Meho Mahmutović, pustili su u rad novi sistem grejanja u sportskoj hali „Pendik“, čiju ugradnju je finansirao Program evropskog partnerstva sa opštinama (EU PROGRES). U projekat instaliranja uloženo je 85.260 evra – EU PROGRES je bespovratno obezbedio 61.480 evra, a grad Novi Pazar 23.780 evra.


– Vlada Srbije i EU godinama unazad pružaju podršku za poboljšanje kvalitet života stanovnika Novog Pazara i ovog dela zemlje. Novi sistem grejanja u hali „Pendik“ obezbediće uslove za treniranje i održavanje mnogih sportskih takmičenja i događaja na najvišem nivou i tokom zime, istakao je Ružić.

Novopazarski gradonačelnik Mahmutović je rekao da EU i Vlada Švajcarske preko EUPROGRES, sa 1,4 miliona evra, u ovom gradu finansiraju više od 30 projekata i posebno je izdvojio izgradnju mini brana za sprečavanje poplava u slivu reke Raške, instalaciju novog sistema grejanja u Gimnaziji, izgradnju vodovodne mreže u selu Blaževo i nabavku vozila za JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Izgradnja sportske hale „Pendik“ počela je pre dvadesetak godina, a završena je prošle godine zahvaljujući pomoći bratske opštine Pendik iz Turske. Projektom izgradnje nisu bile predviđene grejne instalacije, pa je korišćenje ovog objekta bilo moguće samo kada je vreme toplo. Objekat je namenjen za održavanje sportskih treninga i takmičenja, ali i sajamskih manifestacija.Urađen je po svim standardima koji omogućuju organizovanje manifestacija najvišeg ranga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari