Umro čuveni psihijatar Jovan Marić 1Foto: Nova/Ivan Dinić

Čuveni psihijatar prof. dr Jovan Marić je preminuo u 82 godini, a kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS je objavio čitulju, prenose beogradski mediji.

– S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava – navodi se u čitulji.

Jovan Marić je bio pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata.

U Bijeljini je završio srednju muzičku školu, instrument klavir i bio je gradski prvak u šahu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964. godine.

Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bio je i upravnik dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu. Autor je više udžbenika.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine, kada je smenjen posle negativnog publiciteta tabloida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari