RTSFoto: Miroslav Dragojević

Upravni odbor (UO) Radio-televizije Srbije (RTS) saopštio je danas da je svestan da izbor direktora javnog servisa predstavlja intersantnu i značajnu temu za javnosti ali da će taj proces biti sproveden javno i u skladu sa zakonom i da UO neće odgovarati, demantovati niti ulaziti u debatu sa svima koji pokušavaju da izvrše pritisak u tom smislu.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Vladimir Vuletić, taj stav je iznet povodom sve učestalijih napisa u medijima poput Kurira, Danasa i portala Direktno.

„Potpuno smo svesni činjenice da izbor generalnog direktora RTS-a predstavlja za javnost interesantnu i značajnu temu. Iz tog razloga nas ne iznenađuju pokušaji različitih političkih i poslovnih centara moći i njihovih eksponenata da, preko javnosti, izvrše pritisak na UO RTS. Nažalost, to neretko čine iznošenjem netačnih, uvredljivih i zlonamernih kvalifikacija koristeći pojedince i medije nad kojima imaju kontrolu. To nije nova praksa ni u svetu, a ni kod nas i skoro da je postala deo izbornog folklora“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da svi zainteresovani mogu imati uvid u tok i ishod procesa, kako je to predviđeno zakonom, ali i da UO RTS očekuje da se pojedinici i mediji prema njemu odnose u skladu sa zakonskim načelima.

Samoproklamovani spasitelj i režimski čovek nisu kadrovska rešenja za generalnog direktora RTS, saopštio je nedavno Sindikat Nezavisnost RTS.

Predsednik UU RTS potvrdio je ranije da je prijava dosadašnjeg generalnog direktora Dragana Bujoševića na konkursu za to mesto odbačena jer nije bila potpisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari