Uređenje parkinga kod stare pošte u Užicu biće završeno uoči izbora 1Parking na mestu srušene pošte/Foto: N. Kovačević/Danas

Parking na prostoru nekadašnje pošte u centru Užica biće konačno rekonstruisan i asfaltiran, kako je najavila lokalna vlast, tokom naredne dve sedmice.

U upravi JP Užice razvoj navode da će radovi početi u ponedeljak, 21.marta, i da je predviđeno da se završe za 14 dana.

U Ulici Slanuška, od stare komande do doma zdravlja, kako navode, biće rezervisana mesta javnog parkiranja za vozila Doma zdravlja, za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji prolaza od Jug Bogdanove ulice prema OŠ „Nada Matić“.

Vlasnicima vozila je upučen poziv da uklone parkirana vozila, kako bi radovi mogli da se odvijaju po predviđenom planu.

Baš pred izbore, lokalna vlast je najavila uređenje tog parkirališta, koje je godinama neuređeno i, u vreme kiša, prekiveno je blatom i barama. Parking se nalazi na mestu nekadašnje pošte, koja je srušena 1999. godine u vreme NATO bombardovanja.

Kako u gradu već godinama nedostaje parking-mesta, zatvaranje tog parkirališta na dve sedmice stvoriće dodatne i velike probeme vlasnicima vozila, pa su iz tog preduzeća zamolili vozače za razumevanje i strpljenje.

Nikola Maksimović, direktor tog preduzeća, rekao je za Danas da će, nakon rekonstrukcije, parkiralište imati 80 parking-mesta, koliko ih ima i sada, ali da će taj prostor biti uređen.

Uređenje parkinga kod stare pošte u Užicu biće završeno uoči izbora 2

„Rešiće se problem odvoda kišnice, parking će biti asfaltiran i biće obeležena parking-mesta“, kazao je za Danas Maksimović.

Radovi će se finansirati sa 2.899.880 dinara iz gradskog bužeta, a za taj posao je, nakon tendera, angažovano užičko JP Niskogradnja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari