Uskoro izmene pravilnika o postupnju škola u kriznim situacijama 1Foto: FoNet Zoran Mrđa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se završava rad na izmenama Pravilnika o protokolu postupanja u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje u delu koji se odnosi na postupanje obrazovnih ustanova u kriznim situacijama.

Govoreći na skupu posvećenom unapređivanju procedura postupanja ustanova obrazovanja i vaspitanja u kriznim situacijama, ona je rekla da je cilj da se obezbedi sigurno i podsticajno školsko okruženje u kojem će se svako dete osećati bezbedno, a svaki zaposleni osnažen da pruži podršku u prevladavanju kriznih događaja.

Đukić Dejanović je dodala da se u proteklom periodu intenzivno radilo i na predlozima za izmene priručnika „Psihološke krizne intervencije u ustanovama obrazovanja i vaspitanja“, kojim će se precizno definisati aktivnosti u školama kada se dogodi krizna situacija.

„U svemu ovome imali smo podršku kancelarije Populacionog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji, ali i drugih institucija, sa kojima delimo viziju o važnosti ovog pitanja“, navela je ministarka.

Na skupu se obratila i Borka Jeremić, direktorka kancelarije Populacionog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji.
Na skupu, osim predstavnika Ministarstva prosvete, učestvuju i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Filozofskog fakulteta, psiholozi, pedagozi i drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari