Uvedeni novi autobuski polasci od Užica do Sevojna: Lokalna vlast reagovala na nezadovoljstvo građana 1Foto: Nenad Kovačević

Užička vlast i nadležni su reagovali na pisanje Danasa o nezadovoljstvu građana javnim prevozom od Užica do Sevojna, tako što su na toj relaciji uveli nove autobuske polaske.

Građani su se obraćali našoj redakciji i bili ogorčeni nepoštovanjem reda vožnje i velikim gužvama u autobusima u jutranjim, popodnevnim i, posebno, večernjim časovima kada se iz Užica učenici srednjih škola vraćaju u Sevojno.

Novi polasci, kojima će se rešiti bar deo problema na najdužoj i najopterećenijoj gradskoj liniji, biće uvedeni od sutra (1. feburara).

O tome su, kako je za Danas rekao Slobodan Šiljković, član Gradskog veća Užica zadužen za saobraćaj, dogovor postigli predstavnici Grada, Gradske opštine Sevojno, JP Užice razvoj i Bečejprevoza, frime koja obavlja javni gradski prevoz.

„Nakon opravdanih prigovora korisnika javnog gradskog prevoza na liniji Duboki potok – Sevojno – Duboki potok, predstavnici Grada i JP Užice razvoj su razgovarali sa građanima i izašli im u susret“, naveo je naš sagovornik.

Uvedeni novi autobuski polasci od Užica do Sevojna: Lokalna vlast reagovala na nezadovoljstvo građana 2
Slobodan Šiljković/Foto: N. Kovačević

Jedan novi polazak, objasnio je, biće iz Turice za Sevojno u 20,05 časova, a iz Sevojna za Turicu uvedena su dva polaska – u 19,30 i 20,55 časova.

„Mislim da će građani tim rešenjem biti zadovoljni i trudićemo se da i dalje poboljšavamo javni prevoz u gradu“, poručio je Šiljković.

On je objasno da će uvođenje novih polazaka biti dodatno plaćeno prevozniku.

„Uvećanje tih troškova biće oko 120.000 dinara mesečno, ali to neće biti problem, jer je budžet grada stabilan“, ocenio je za Danas Šiljković.

Uvedeni novi autobuski polasci od Užica do Sevojna: Lokalna vlast reagovala na nezadovoljstvo građana 3
Mirjana Đurić/Foto: N. Kovačević

Mirjana Đurić, predsednica Gradske opštine Sevojno, kazala je za Danas da je, kao što je obećala, reagovala na pritužbe građana, nakon čega su nadležni uveli nove polaske.

„Obaveštenja o promenama biće na polaznim stanicama, a nadam se da će se menjati i red vožnje koji je star više od 20 godina“, kazala je za Danas Đurić.

Za ostale probleme, na koje su građani ukazali, naša sagovornica je navela da „postoji spremnost da se i oni rešavaju, ali da su za to potrebni vreme i detaljna analiza“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari