Za razliku od većine gradova juga Srbije u kojima je vodosnabdevanje veliki problem, jer su kapaciteti više nego skromni, u Bojniku, siromašnoj opštini Jablaničkog okruga, u ovom se trenutku koristi samo 15 procenata stvarnih mogućnosti savremeno sagrađenog vodovoda.

Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik, ističe da je zbog skromne eksploatacije vodovoda, ovaj kolektiv suočen sa velikim problemima, jer mesečno inkasira gubitak od milion dinara!

Među deset programa kandidovanog kod NIP-a, za vodovod je odobreno 18 miliona dinara, a deo ove investicije biće briga lokalne samouprave. Do kraja godine, najmanje hiljadu domaćinstava će dobiti zdravu vodu, a gubici vodovoda biće prošlost. Do sada je za gradnju ovog vodosistema, sa kojeg se snabdeva i susedna opština Doljevac, investirano 15 miliona evra. Kamen-temeljac savremenog vodovoda postavljen je, inače, daleke 1975. godine i ovaj objekat, koji je zadavao velike nevolje lokalnoj samoupravi, najduže se gradi zbog čestih prekida i – besparice!

Pored ovog programa, Bojnik će iz NIP-a dobiti još 20 miliona za gradnju regionalnog puta dužine od oko 800 metara i mosta na Pustoj reci, u selu Crkvica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari