Užički DS osudio pretnje redakciji Danasa 1Foto: B. C.

“Sloboda je oduvek bila skupa ali danas je najskuplja. Ko danas želi da ukaže na istinu nije dobrodošao u Srbiju”, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke u Užicu.

Kako između ostalog navode, danas imamo teror vlasti na svim nivoima, na snazi je jednoumlje, danas se preti istini, novinarima koji traže istinu.

“Kada živimo u takvom okruženju danasje potreban otpor prema režimu koji kreira istinu onako kako njemu odgovara. Svedoci smo sve jačeg i jačeg pritiska na sve medije koji žele da na objekitivan način objasne o čemu se danas radi u Srbiji. Danas čitamo da su novinarima i uredniku stigle zastrašujuće pretnje da će zbog uređivačke politike biti upotrebljene salve metaka”, poručuju iz DS-a.

Oni dodaju da niko od nas danas ne treba da ćuti na ovakve pretnje jer je pitanje dana kada će neko ove pretnje pretvoriti u delo, kao I da bilo ko može biti na meti onih koji misle da je drugačije mišljenje pogubno.

“Danas treba podići glas protiv onih koji nas vrtoglavo vuku u ponor i danas ne treba zaboraviti pesmu o ćutanju: „Kada su došli po Jevreje i crnce, ja sam se okrenuo, kada su došli po pisce i mislioce i demonstrante ja sam se okrenuo, kada su došli po manjine i plesače ja sam se okrenuo… A kada su došli po mene, ja sam se osvrtao i osvrtao, ali više nije bilo nikoga…“, navode iz užičkog odbora demokratske stranke.

Oni ističu da najoštrije osuđuju poslušnike koji prete i žele da nas vrate u pakao devedesetih.

“Zato danas tražimo da se najoštrije kazne pisci ovih strašnih poruka. Kao i onaj ko im je dozvolio da se tako ponašaju. Jer bez danas nećemo dočekati sutra. Danas i uvek se vredi boriti za slobodu jer sloboda nema cenu”, saopštio je užički DS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari