Užički gimnazijalci najbolji na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1Užička gimnazija/Foto: Nenad Kovačević/ Danas

Maturanti Užičke gimnazije su postigli najbolji uspeh, od svih njihovih vršnjaka u Srbiji, na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu Beogradskog univerziteta.

Od 16 maturanata Užičke gimnazije, koliko ih je polagalo prijemni iz biologije i hemije, njih čak 93,75 odsto je pložilo ispit na tom fakultetu.

Čestitke direktoru i profesorima škole su stigle od dekana tog fakulteta.

„Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da su đaci Užičke gimnazije ostvarili najbolji uspeh na prijemnom ispitu u ovoj školskoj godini. Upućujemo Vama i kolektivu Gimnazije najiskrenije čestitke i želimo mnogo uspeha u daljem radu“, naveo je prof.dr Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, u pismu koje je uputio Vukadinu Simoviću, direktoru Užičke gimnazije.

Užički gimnazijalci najbolji na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2

„Oduševljeni smo i ponosni na naše učenike. Taj uspeh nam prija, ali nas ne iznenađuje, jer smo navikli na to da su naši đaci godinama, na svim fakultetima, među pet ili deset najuspešnijih“, kazao je za Danas Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije.

On je objasnio da to nije prvi put da maturanti te škole postižu najbolje uspehe na prijemnim ispitima.

Užički gimnazijalci najbolji na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu u Beogradu 3
Vukadin Simović, direkor Užičke gimnazije/Foto: N. Kovačević

„Naši đaci su uvek postizali odlične rezultate na prijemnim ispitima na fakultetima. Ove godine su ostvarili izuzetan uspeh na Medicinskom fakultetu, a pre tri godine isti takav uspeh su postigli na prijemnom za upis na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Tada je uprava FON-a pozvala naše profesore matematike i uručila im nagrade na svečnosti, povodom 50 godina postojanja tog fakulteta“, dodao je Simović.

Na pitanje da li će škola nagraditi profesore koji su, osim učenika, zaslužni za  sjajne rezultate gimnazijalaca na prijemnom na Medicinskom fakultetu, on je rekao da „škola nema takvu mogućnost“.

„Osim lične satisfakcije profesora za takav uspeh učenika, ne postoji mogućnost da nagradimo naše kolege“, objasnio je direktor Užičke gimnazije.

Užički gimnazijalci najbolji na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu u Beogradu 4

Na drugom mestu po uspehu na prijemnom na Medicinskom fakultetu su učenici Medicinske škole u Kraljevu, potom Treće beogradske gimnazije, Desete beogradske gimnazije, a nakon njih Devete beogradske gimnazije. Učenici Gimnazije „Josif Pančić“ u Bajinoj Bašti su na šestom, Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice na sedmom, Gimnazije u Čačaku na osmom, a na devetom i desetom mestu su đaci Zrenjaninske gimnazije i Prve beogradske gimnazije.

Nova generacija maturanata

Ove školske godine Užička gimnazija, za koju su svršeni osnovci godinama veoma zainteresovani, upisaće novu generaciju od 220 učenika – po 90 na prirodno-matematičkom i društveno jezičkom smeru, i po 20 učenika u sportskom i računarskom odeljenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari