V. d. direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru: Pratnja za roditelje besplatna u zavisnosti od procene lekara o stanju deteta 1Foto: S. Župljanin

Roditeljima koji su pratnja bolesnoj deci na Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru, boravak se ne naplaćuje ukoliko lekari procene da je detetu neophodan pratilac, rekao je danas vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Meho Mahmutović.

On je novinarima kazao da je obaveštenje koje se pre nekoliko dana pojavilo na vratima ove ustanove o plaćanju boravka „nesmotreno protumačeno, te da je ta ustanova jedna od retkih koja ima obezbeđene uslove za pratnju dece“.

„Kada lekari procene da detetu nije neophodan pratilac, a porodica želi da ostane tada se boravak plaća, u suprotnom je ta usluga uvek bila i biće besplatna“, kazao je Mahmutovć.

To odeljenje, kako je ukazao, već 20 godina sprovodi „baby friendly“ program i ima uslove za pratnju jer svaka soba ima kupatilo i krevete za majke.

Dodao je da je sporno obaveštenje u međuvremenu uklonjeno.

Prethodnih dana društvenim mrežama kružila je fotografija sa obaveštenjem da se na Dečijem odeljenju pratnja za majku čije je hospitalizovano dete starije od tri godine, naplaćuje 1.200 dinara po danu.

U obaveštenju koje je izazvalo burne reakcije, je između ostalog stajalo i da će u slučaju neplaćanja sestra ili doktor koji otpuste dete sami snositi troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari