Valjevka pretučena pre pet meseci još uvek traži pravdu, pišu Kolubarske 1Ilustracija: Dušan Arsenić

 

Valjevka Kristina J, samohrana majka, je pre dva meseca Kolubarske.rs uputila mejl u kome navodi da ju je pre pet meseci, ispred kuće u kojoj živi, bez i jednog jedinog razloga pretukao, tada nepoznati maloletnik i naneo joj teške telesne povrede glave, piše ovaj Portal.

Ona je redakciju Kolubarske.rs zamolila da pišu o ovom za nju, ali i za njenu ćerku, traumatičnom i teškom događaju, koji, kako je rekla, „ne želi da se zataška i da završi u fioci”.

Kolubarske.rs su se prvo obratile policiji, a potom i Višem javnom tužilaštvu.

U mejlu koji je Kristina iz Vljeva poslala redakciji portala, opisuje događaj. U večernjim satima, tačnije u 21 sat i 20 minuta 8. aprila, krenula je u kupovinu u obližnju trafiku, a u kući je ostala njena maloletna ćerka.

– Kada sam izasla iz dvorišta ka meni su išli dečko i devojka, starosti oko 16-17 godina. Na ulici sem njih dvoje i mene u tom trenutku nije bilo nikoga. Kada smo se mimoišli, devojka mi je nešto dobacila, ne znam šta, mahinalno sam se okrenula i videla pesnicu koja sa visine ide ka meni. Zadobila sam udarac u levo rame, pošto sam bila u polu okretu, desno koleno mi je klecnulo izgubila sam ravnotežu i počela da padam. Dok sam padala mladić me udario desnim kolenom direktno u levo uho i slepočnicu. Osetila sam da mi je u glavi nešto puklo, pala sam na leđa, udarila glavom u branik parkiranih kola, a zatim u beton. Dotična osoba me je šutirala nogama u predelu stomaka i glave. Od siline udarca izgubila sam malo svest i orjentaciju, ali sam uspela da ga uhvatim za nogu i počnem da vičem upomoć. Za to vreme on je nastavio da me šutira desnom nogom i da me udara pesnicama i laktovima u predelu glave i vrata. Zadobila sam preko 15 udaraca, navodi ona u pismu Kolubarskim.

Po njenim rečima komšije čule zapomaganje i izašle su na prozore i počele da je dozivaju.

– Osoba koja me tukla tada je naglo povukla levu nogu koju sam mu držala, uspeo je da izvuče i pobegne. Pobegao je u pravcu iz kog je dolazio skrenuvši iza ćoška kod knjižare kod koje se nalaze kamere. Tu su ga čekali drugari kojima je jasno objasnio kako me tukao, a to se sve vidi na snimku kamere, do koga sam došla. Jasno se vidi sve i lica i pokreti, piše Kristina.

Ustala je nekako i vratila se u kuću u kojoj ju je na stepenicama ugledalo dete i doživelo užasan stres.

– Istog momenta sam pozvala policiju, dobila sam odgovor: „Prijavila si šta više hoćeš?”.

Pošto živi sama sa detetom, nije imao ko da je čuva, otišla je sa njom u urgentni centar.

– Tamo su me pregledali, dali hitne upute jer sam ostala bez sluha i vidno prebijena. Dežurna doktorka je pozvala policiju da prijavi slučaj, na šta je isti službenik odgovorio: „Dobili smo prijavu i neće niko izaći, imamo pametnija posla!”. Nakon toga sam sa detetom otišla u policiju Valjevo odakle me isti službenik, preko interfona oterao rečima: „Ženo ne budi dosadna!”, seća se Kristina te večeri.

Prvi poziv od policije dobila je tek 12. aprila da da izjavu, koja, po njenim rečima, nije tačno napisana.

– Nakon 24 časa pozvali su me na prepoznavanje i naravno, odmah sam prepoznala nasilnika. Rečeno mi je da će time dalje da se bavi tužilastvo, kaže ona.

Do 5. jula, kada se obrtila Kolubarskim.rs niko je više nije pozvao.

– Moj advokat je podneo krivičnu prijavu i takođe poseduje snimak na kom se vidi lice i pokreti nasilnika koji je drugarima ponosno objašnjavao kako me je tukao. Posedujem sve izveštaje lekara i težine povreda, kao i izveštaje psihijtra jer sam doživela horor, navodi na kraju pisma portalu Kristina.

Kolubarske.rs su se prvo obratile Policijskoj upravi Valjevo. Prosledili su mejl koji je im je poslala sugrađanka i pitali da li od Policijske uprave Valjevo mogu da dobijemu više informacija u vezi sa ovim slučajem ili treba da upute dopis Ministarsvu unutrašnjih poslova Srbije na adresu: [email protected]?.

– U vezi Vaših pitanja, upućenih Policijskoj upravi Valjevo, obaveštavamo Vas da se možete obratiti Višem javnom tužilaštvu u Valjevu za odgovore, stoji u odgovoru koji su dobili iz policije.

Kolubarske su se obratile i Višem javnom tužilaštvu u Valjevu. Pitali su ih da li je istraga završena i da li je podiguta optužnica protiv lica koje je pretuklo našu sugrađanku (naveli su delove pisma i ime i prezime napadnute žene).

„Pred Višim sudom u Valjevu, a po zahtevu za pokretanje pripremnog postupka Višeg javnog tužilaštva, vodi se pripremni postupak prema maloletnom I. Đ. zbog krivičnog dela teška telesna povreda učinjenog na štetu navedenog oštećenog lica”, piše u odgovoru koji su dobili od Višeg javnog tužilaštva.

Kristina J. je u međuvremenu obavestila Kolubarske da je dala izjavu u Višem sudu i priložila svu zdravstvenu dokumentaciju o povredama.

– I to je sve do sada. Još uvek čekam da se završi veštačenje zadobijenih povreda, napisala je Kristina .J, koja, kako je rekla novinarima Kolubarskih.rs – „ne traži mnogo, samo pravdu!”, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari