Većnici novog saziva Nacionalnog saveta Bošnjaka (Bošnjačko nacionalno veće) nisu dobili pozive za današnju konstitutivnu sednicu. Ova informacija je Danasu potvrđena u sve tri liste.

U Bošnjačkom nacionalnom veću potvrđeno je da su tek juče iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava dobili informaciju da treba pismenim putem da pozovu sve nove većnike na sednicu. Protesti kod nadležnog ministarstva nisu urodili plodom i članovima novog saziva juče su pozivi poslati poštom.

Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ), koju predvodi muftija Muamer Zukorlić, oštro je osudila ovakvo ponašanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava i ministra Svetozara Čiplića.

Nusret Nicević, zamenik predsednika BKZ, kaže da više nikome nije jasno šta se događa i kome je u interesu da opstruiše konstituisanje NSB. BKZ tvrdi da „ukoliko se ministar ogluši o svoju odluku“ biće održana konstitutivna sednica, a o svim zloupotrebama Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Centralne izborne komisije biće obavešten OEBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari