Nakon Kraljeva i Pirota, Balkanski fond za lokalne inicijative – program Aktivne zajednice – predstavio je i u Kladovu program Aktivne zajednice, a u saradnji sa majdanpečkim Reurs centrom. Nevladine organizacije, udruženja građana i neformalne grupe iz Timočke Krajine mogle da saznaju nešto više o ovom programu, kao i mogućim projektima kojima mogu da konkurišu za sredstva namenjena realizaciji Aktivnih zajednica.

Nakon Kraljeva i Pirota, Balkanski fond za lokalne inicijative – program Aktivne zajednice – predstavio je i u Kladovu program Aktivne zajednice, a u saradnji sa majdanpečkim Reurs centrom. Nevladine organizacije, udruženja građana i neformalne grupe iz Timočke Krajine mogle da saznaju nešto više o ovom programu, kao i mogućim projektima kojima mogu da konkurišu za sredstva namenjena realizaciji Aktivnih zajednica. Dosadašnje iskustvo govori da se Balkanskom fondu za lokalne inicijative uglavnom javljaju mlade nevladine organizacije i da su za ovu fondaciju zainteresovana udruženja lica različitog hendikepa, od slepih i slabovidih, do romske populacije i drugih marginalizovanih društvenih grupa. Visina donacija se inače kreće do 350 hiljada dinara, a na realizaciju se ne čeka duže od tri meseca.
Inače, kroz promotivne posete različitim regionima u Srbiji Balkanski fond za lokalne inicijative želi i da ohrabri predstavnike civilnog sektora da konkurišu za donacije, kao i da doprinese izgradnji njihovih kapaciteta za podnošenje što kvalitetnijih predloga projekata. Program Aktivne zajednice u Srbiji sprovodi se uz podršku Instituta za održive zajednice u okviru programa Serbia Civil Society Initiative koji finansira USAID.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari