Visoke temperature i kratkotrajne nepogode: Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Danas se na prostoru cele zemlje očekuju visoke temperature, ali ipak, meteorolozi upozoravaju da su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode u pojedinim delovima države.

Takođe, u petak 29.07. u celoj zemlji biće veoma toplo, a u subotu 30.07. još samo na jugu veoma toplo sa  najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 stepeni, javlja RHMZ.

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, danas su u zapadnim i jugozapadnim krajevima lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, pojava grada i jak i olujni vetar.

Kada je reč o prognozi za narednih sedam danaa, u petak pretežno sunčano i veoma toplo u svim predelima, i ovo će biti najtopliji dan.

U subotu ipak sledi jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa i zapada, koji će se do kraja dana proširiti i na ostale krajeve, a posle podne se očekuje i pad  temperature, kao i pojačan severozapadni vetar.

Zatim u većini dana pretežno sunčano i toplo, a samo se još u nedelju ponegde na jugu očekuje lokalna pojava kratkotrajnog pljuska s grmljavinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari