Vlada Srbije i Grad Beograd sedam dana ne odgovaraju Danasu: Vlast za sada nije dala ni dinara Evroprajdu 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Od održavanja Evroprajda manje je od mesec dana, a država, iako je obećala organizatorima da će ih osloboditi taksi i naknada, još uvek ne srovodi u praksi, saznaje Danas.

Takođe, Evroprajd nije dobio nijedan grant, odnosno donaciju, od Vlade Srbije i Grada Beograda.

Izgleda da vlast želi da cifre taksi i naknada na kraju predstavi kao doprinos Evroprajdu.

Redakcija Danasa pitala je i Vladu Srbije i Grad Beograd na koji način podržavaju ovovgodišnji Evroprajd, ali odgovore nismo dobili i posle sedam dana.

Da vlast za sada nije dala ni dinara organizatorima Evroprajda, potvrdio je Marko Mihailović, koridnator ove najveće evropske manifestacije koja će se od 12. do 17. septembra održati u Beogradu.

Naime, on je u prenosu uživo na Instagram profilu Beograd Prajda rekao da Evroprajd nema finansijsku pomoć, odnosno finansijske donacije, od države i Grada Beograda.

Podsetimo, pored pevačice Džesi Ver, na EuroPride koncertima na Donjem Kalemegdanu, 16. i 17. septembra, nastupiće mnoga popularna muzička imena iz regiona i Evrope – Senidah, Sara Jo, Edita, Angellina, Sajsi MC, Bojana Vunturišević, Ida Prester & Lollobrigida, Tam, Iva Lorens, House of Flamingo, Elektra Elite, KOIKOI, Patrick Mason, Roi Perez i drugi.

Karte za sve koncerte su u prodaji i mogu se kupiti putem sajta Tickets.rs za posetioce iz Srbije, Eventim.com za one iz inostranstva ili u Prajd Parku pre samog koncerta.

Cena karte za jedno koncertno veče iznosi 1.000 dinara, dok paket za obe večeri može da se kupi po ceni od 1.500 dinara.

Zbog kapaciteta Prajd parka broj karata je ograničen.

Evroprajd osim muzičkih, donosi i mnoge druge događaje, poput internacionalne konferencije o ljudskim pravima, pozorišnih predstava, debata, izložbi.

Tradicionalna protestna šetnja održaće se u subotu, 17. septembra s početkom u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari