A gde je odluka o opozivu tajnosti dokumenata o prisluškivanju?

Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda Srbije i univerzitetski profesor u penziji

Ostavite komentar


  1. Поштовани Зоране, Ви сте у праву. Ко ће да примени закон?

    1. Zasto Zoran ivosevic ne pise kako mu je sin opljackao Hipo Alpe- Adrija banku za 15 miliona franaka?

  2. Volja Svemogućeg je zakon, odluka, dovoljno je da bude verbalno iskazana od strane ponosnog diplomaca Pravnog fakulteta u Beogradu. A pismena odluka se može i naknadno doneti, a prikazati da je doneta pre njenog ukazanja. A javni interes je AVAVOV interes.

  3. Profesore, jedino što fali Vašem tekstu je činjenica da je izvršilac krivičnog dela ,tj.Predsednik Republike Srbije – diplomirani pravnik sa najvišim ocenama.Ili je možda i on na svoju diplomu primenio istu metodu kao i njegov prijatelj Nebojša Stefanović.Bilo bi baš lepo da javnost sazna ko mu je bio predavač i ko ga je sve ocenjivao na Pravnom fakultetu u Beograu. Nadam se da to nije državna tajna ,već informacija od javnog značaja.Sa poštovanjem M.M.

  4. Gospodine Ivosevicu, zakoni, clanovi, njihovo citiranje i postovanje vazi u pravnoj drzavi, ali ne u surovoj i krvavoj diktaturi – nastavku kad je ON bio ministar za informisanje a ubijen NOVINAR Curuvija, podmetnuti radnici RTS-a pod NATO bombe, od kojih je 16 poginulo, kada su glave razbijane cuvarima repetitora – pa do skore krvi: pokusaj ubistva Borka Stefanovica, ubistvo Olivera Ivanovica…

  5. Ово је ниво: незнања, осионости, бахатости и агресије који је на самом врху власти. Он се путем мреже сопствеих сатрапа преноси на народ у много, по појединца, суровијем виду. Да, даће председник информацију на који начин је суспендовао државну тајну, само на појединачни писани захтев.

  6. Predsednik ove drzave je završio pravni fakultet ali bez dana rada Da smo odgovorna drzava kada mu prođe mandat a možda i pre odgivarao bi i za ovo delo od mnogobrojnih počinjenih. Ali avaj kao što on drži dokaze za ove što su sada u opoziciji i ne preduzima ništa tako ni oni neće ništa preduzeti ako i kada dođu na vlast. Zato tajno pregovaraju.Dosijei za ozbiljna dela se drže po fijokama i predmet su političkih dogovora i trgovine a narod iseljavaju iz stanova zbog komunalnih dugova, lekari odlaze u beli svet, a svako ko je završio pravi fakultet bilo koje struke a da nije kupio diplomu je sirotinja. Srbija među šljivama

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 7

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.