Dejvid Mekalister: Bez slobode medija nema članstva u EU

Šef Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac za Srbiju Evropskog parlamenta govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Onda ništa, nismo je imali ni u vreme valadavine demokrata. Nacionalna frekvencija razgrabljena je među TV kućama sa beogradskom adresom i ako ni jedna nije mogla da priđe niškoj petici i njenim debatnim emisijama. Nije puno lošija, od TV5, bila ni gradska televizija, NTV, a u Tadićevom mandatu promenjen je format dnevne emisije nakon uključenja gledaoca koji je obrisao pod Tadićevim postavljenikom za gradonačelnika. Zako o medijima pisan je u Tadićevom mandatu. Neposredan izbor gradonačelnika oduzet nam je u mandatu DSa i DSSa. Afera optički kabal tresla je Cvetkovićevu vladu. Da ne nabrajam dalje, puno je razloga zbog kojih su šetači protiv aktuelnih vlastodržaca istovremeno i protiv povratka Đilasa i Jeremića. Kladim se, kada bi se oni obratili beograđanima, da bi narednog vikenda izašlo 50% manje šetača. Njihovo obraaćanje bi stopiralo sve šetnje u unutrašnjosti, jer niko nije za centralizovanu državu, kakvu imamo, a na centralizaciji su demokrate radile podjednako kao i naprednjaci. Samo novi likovi mogu da izvedu apstinente na birališta i to Đilas i Jeremić i ostali iz stalne postavke moraju da shvate i prihvate. Njihovo vreme je prošlo, nije neophodno da poput Mićunovića jure penziju u politici, jer time produžuju vladavinu naprednjaka koji imaju disciplinovane glasače spremne da glasaju za njih i ne pitaju se je li to u njihovom interesu.

    1. Sve je bolje od ovog sto nas je sada snaslo, od drzave napravili bratiju, urusili sve institucije. Prisvojili drzavu sebi, naravno da to vide ljudi iz EU, pitanje je samo dokle ce da tolerisu ovu vladu.

    2. Ne bih se bas saglasila da su prethodne vlasti i ove sada iste. Ali, cemu vise to upustanje u analize ko je vise pokrao ili ko je gori? Sadasnjost nam je rezultat nedostatka gradjanske svesti i vecitog traganja za vodjom. Jasno je da svi mi sto setamo i zvizdimo zelimo promenu sistema, pravnih normi, zakona i propisa. U toj borbi svi su dobro dosli, a iskustva proslosti naucila su nas da otvorimo oci i budemo aktivni u krojenju svoje sudbine. Dokaz za to su sve masovnije setnje. Demokratija se pomalja, poalko ali sigurno na trotoarima i ulicama Srbije.

      1. Čovek ti je sve lepo objasnio. Ja jedva čekam da AV ode, zgadio mi se za ceo život, ali nikako ne bih voleo da se vrate ovi koji su pre njega sve uništili, rasprodali… Pa, Vučić je samo nastavio ono što su baš oni radili, samo je sve to digao na viši nivo. Samo neko nov, neukaljan, može da povede Srbiju u neki boljitak.

    3. Slažem se sa vama da je prevelika centralizacija, ali u isto vreme moram da kažem, da je i u drugim državama centralizacija. Tamo je centralizacija daleko manja. Ukoliko bi hteo da to izrazim u nekim procentima, onda je manja za oko 50-60%.

  2. a o ubijenoj zeni na rampi ni rec da napiste, da sve postaje jasnije……svi smo na prodaju

  3. Pazi da ne naudis Vucicu sa tom izjavom! Da si rekao: Nema nikakve pomoci dok ne ucinis medije slobodnim, pa da se nadamo promeni, ovako ostaje nam mrak i SVE GORE STANJE!!!

    1. Defetizam je veliki problem za uspostavljanje bilo kakvih promena i napretka. Niko nam ne moze pomoci ako sami ne krenemo da se izborimo za bolje sutra. Mora se priznati da su protesti izbili spontano, da iz nedlje u nedelju sve vise gradova dize svoj glas, bez obzira na sve represalije Vucicevog rezima. Evropa sve vidi, ali nemojte ocekivati da ce , pored svojih problema ona resavati i nase. Zato , glavu gore i pistaljku u ruke.

  4. Halo majstore,sad’ si se (do)setio da je ovde medijski mrak ???? Ma daj licemeri, vi ste ga postavili vi ga sad’ (pro)ganjajte. !!!

    1. Sve si tacno napisao. Doveli su ga, i maximalno podrzavali ovih 6,5 godina, sad kao ne znaju. Izuzetno su pokvareni, nazalost

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.