Korupcija i napadi političara opstruišu reformu pravosuđa

Izmene Ustava Srbije neće osloboditi sudstvo političkog uticaja, upozorava izveštaj koalicije PrEUgovor

Ostavite komentar


  1. Nezavisno sudstvo je i jedina bitna promena koja nam je potrebna! Da je sudstvo nezavisno, sve drugo bi funkcionisalo. Korupcija ne bi cvetala, politicari na vlasti se ne bi bogatili na racun naroda, ne bi se manipulisalo drzavnim preduzecima, mediji bi bili slobodni, ne bi se kralo gde god se stigne…. Tako da je neuspela izmena Ustava s ciljem nezavisnog sudstva ujedno i kraj pre svakog pocetka promene sistema u ovoj pateticnoj zemlji.

  2. Sta ocekivati? Oni koji zive od korupcije, a to je vladajuca stranka i ostali koji se tu grebu, nikada nece doneti pravican zakon. A ako neki i donese, maksimalno ce ga opstruirati. I danas je tako. Vidi se iz aviona da kradu, a po njima je sve po zakonu. Pravda je sumnjiva rabota.

  3. Kad vidite ko je ministar pravde i zasto je postavljen, sve je jasno, drug ministar pravde i predsednici sudova moraju da budu ljudi sa velikim visegodisnjim iskustvom, elem sta radi Vucic, posto zna kako se vlada , svakodnevnomzestokom kampanjom preko medija , izuzetno dramaticnim velicanjem svog rada i postenja, i vredjanje svih onih koji pomisli da mu se suprotstave, pa svi vide kako se nista neradi od Verice Barac, preko Lopova Dinkica Djelica Vlahovica Kostica, laznih doktoratanauka, SAVA MALE, KOPAONIKAimperije politickog oca Tomeodlasku mladih , bolje receno bezanje iz Srbije, e zato nema ni pravosudja ni pravne drzave

  4. Mi moramo shvaititi i da su Novi Političari prekinuli jednu mladost,jedan normalan život i da je to Zlo. I to Zlo dalje nepismeno,glupavo,bez morala zaslapljeno kriminalom ,nema kraja u kradji vodjeno političarima,kojima niko se ne suprostavlja,već putem kojekakvih mitinga čak daje podršku.
    Ostaje samo da se bar u nečemu veslimo ,a to je u propasti koja nas je zadesila.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.