Medijacija i advokatura

Ostavite komentar


  1. Ovo je nova prevara vlasti, kao i notari, kao i izvršitelji.

    Zahvaljujući finansijskim interesima uskog kruga ljudi, među kojima je i slatkorečivi autor članka, i potrebom vlasti da „šminka“ pravosudnu statistiku, uvodi se obaveznost „inicijalnog“ sastanka sa medijatorom pre pokretanja sudskog spora. Bez takve OBAVEZNE MEDIJACIJE, plaćanja medijatoru i gubljenja vremena, uskraćen je pristup pravdi za one kojima su prava uskraćena i traže zaštitu od suda.

    Ovim se praktično uvodi neka vrsta „reketa“ koji svako ko hoće sudsku zaštitu mora platiti pre ulaska u sud i stvara nova parazitska profesija kojoj država silom uteruje klijente u kancelariju.

    Kao što je lakše da se pare otmu od penzionera, umesto da se disciplinuju Bajatović i Spasovski koji spiskaju svaki po milijardu evra gubitka, tako je i ovde vlasti lakše da ograniči pristup sudu mnoštvu oštećenih umesto da se uhvati u koštac sa problemima u sudstvu koji dovode do sporosti suđenja.

    1. A kako to građani ostvaruju pristup pravdi ukoliko na ročišta čekaju po godinu dana? To odugovlačenje predmeta odgovara samo advokatima, i to onim lošim, koji su za naknadu svojih troškova spremni da u potpunosti žrtvuju interes klijenata. Ne mislite Vi o oštećenima, već o svom profitu.

      1. O tome koliko me je sdvokat iz Cacka prevario i mislio samo o svom profitu posle spora koji je izgubio fakturisao je sva rocista koja nisu ni odrzana zbog strajka advokata Srbije i sada sudski potrazuje od mene pola miliona dinsra, da 500.000din za izlazak. De facto na samo 3 rocista, dok na zadnje, zakljucno rociste NIJE SE POJAVIO. Pitam se sta radi Komora advokata u ovakvom slucaju.???!

  2. Nema prevare u medijaciji, ne u zemljama gde je to ustaljena praksa zasnovana na na ustaljenoj praksi. Advokat dobija nadoknadu SAMO ako uspesno obavi, zavrsi spor i to procenat od vrednosti. U suprotnom ne dobija nadoknadu. Ja sam takav spor dobila medijacijo, advokat procenat a ja onoliko koliko sam zahtevala osnovano na dokazima. OVDE u Srbiji potucam se po sudovima od 1993. Za povracaj nasledjene imovine nezakonito UZURPIRANE. NISTA. Mogu samo da se slikam ispred zgrade oduzetog stana u nov 1956 mojim roditeljima, pa time i meni do danasnjeg dana.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.