Vladika Joanikije u samoizolaciji, Krivokapić demantovao da je pozitivan na korona virus 1Foto: FoNet/ SPC

Eparhija budimljansko-nikšićka negirala je sinoć spekulacije pojedinih crnogorskh medija da je episkop budmiljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije (Mićović) pozitivan je na virus korona.

Iz Eparhije je saopšteno da je vladika Joanikije u samoizolaciji u manastiru Đurđevi Stupovi, iako su se “blago povišena tempreatura i malaksalost” povukle posle terapije.

U saopštenju se za danas najavlje “dalja dijagnostika – skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus – PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na Kovid 19”. Vladika Joanikije je, kako se  navodi se u saopštenju, “pod budnim nadzorom ljekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje”. Crkva je pozvala vernike i medije da se o zdavstvenom stanju vladike Joanikija obaveštavaju preko zvaničnih  glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske.

Sveti arhijerejski sinod SPC imenovao je vladiku Joanikija, inače  člana Episkopskog saveta u Crnoj Gori, za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske prošlog petka posle upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija (Radovića). Vladika Joanikije je po toj dužnosti bio i glavni stub organizacije mitropolitovog ispraćaja iz Podgorice do Cetinja i natrag do podgoričkog hrama Hristovog Vaskrsenja u kome je sahranjen 2. novembra. Mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra od komplikacija izazvanih koronom, nakon što je 11 dana bio negativan na ovaj virus.

Deo crnogorskih medija “traga” za novim slučajevima korone  među sveštenstvom, a juče je optužuio pojedine beogradske listove za širenje “teorija zavere” i “dezinfomacije” o mitrolitovoj smrti. Mandatar nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić sinoć je preko Tvitera negirao navode “medija u regionu” da je pozitivan na koronu. U Srbiji tu vest objavio je portal Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari