Vlast obećala da će užička obilaznica biti završena za dve i po godine 1Foto: Grad Užice

Na petlji Sinjevac, počeli su pripremni radovi za izgradnju obilaznice od skoro pet kilometara oko Užica, o čemu je prošle sedmice potpisan ugovor u tom gradu.

Obilaznica će, najavljeno je, koštati skoro 30 miliona evra i, kako je obećano, gradnja će se završiti za dve i po godine.

Početak radova su označili Milan Petrović, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, u prisustvu predstavika kompanije Power Construction Corporation of China koja će graditi taj objekat.

Pomoćnik ministra je kazao da je „veoma zadovoljan što su radovi počeli vrlo brzo po potpisivanju ugovora o gradnji“, a potom dodao da je to „izuzetno  zahtevan projekat, zbog terena na kome će se graditi i da zahteva dosta inženjerskih i tehničkih prirema“.

Vlast obećala da će užička obilaznica biti završena za dve i po godine 2
Milan Petrović, pomoćnik ministra/Foto: Grad Užice

„Od 4,85 kilometra, 450 metara su mostovi. Jedan od njih je lučni most preko Đetinje, u dužini od 250m, a na celoj deonici biće i oko 1,8 kilometara  potpornih konstrukcija. Ugovorom je predviđen rok od 30 meseci i nadam da se da ćemo se, kroz 2,5 godine, videti ovde na otvaranju i puštanju u saobraćaj obilaznice”, poručio je Petrović.

Uz isticanje da je za taj projekat država obezbedila skoro 30 miliona evra, gradonačelnica je rekla da su u pitanju „pripremni radovi, koji će trajati dva meseca, i da, za sada, ne zahtevaju veći obim angažovanja ljudstva i mehanizacije“.

“Još jednom i po ko zna koji put, ali sa razlogom, ponoviću da mi je veoma drago da, konačno, posle nekoliko decenija krećemo sa realizacijom ovog važnog projekta za sve građane Užica“, dodala je gradonačelnica i navela da očekuje da kineska kompanija završi radove u roku.

Vlast obećala da će užička obilaznica biti završena za dve i po godine 3

Slobodan Božović, inženjer i predstavnik kineske kompaniji, objasnio je da je ta kompanija dobila dozvolu za pripremne radove, uz, kak je rekao, „veliku podršku ljudi iz Ministarstva i „Puteva Srbije“.

„Ovi pripremni radovi biće inplementirani u deo glavnih radova, a njima će biti obuhvaćen i deo istražnih radova. Neophodna je izgradnja pristupnih puteva za istraživanja za veliki most, dužine 250 metara koji je jedan od najvećih poduhvata na teritoriji zapadne Srbije. Sigurni smo u to da će naša kompanija ovaj projekat završi kvalitteno i u dogovorenom roku“, kazao je inženjer Božović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari