Vlasti u Srpskoj i Srbiji trebalo bi da posvete više pažnje pravima boraca 1Milan Stamatović/Foto: N. Kovačević

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i opštine Čajetina, čestitao je 14. februar – Dan boraca Republike Srpske i istakao da bi „vlasti u Srbiji i Srpskoj trebalo više pažnje da posvete ostvarivanju prava svih boračkih kategorija stanovništva“.

„Borci Republike Srpske koji su, u oslobodilačkom ratu, štiteći konstitutivnost, identitet i opstanak srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, stvorili Srpsku, baš kao i svi borci iz Srbije, zaslužuju naše najveće poštovanje i priznanje. Smatram da bi vlasti u Srbiji i Srpskoj trebalo više pažnje da posvete ostvarenju socijalnih i drugih prava svih boračkih kategorija stanovništva“, naveo je Stamatović u četitki.

Uz ocenu da su „srpski narod, učesnici srpskih otadžbinskih ratova devedesetih i borci sa obe strane Drine, jedno“, on je istakao da se „osim zajedničke istorije, ta povezanost ogleda i u porodičnim, ekonomskim, kulturnim, sportskim i svim ostalim vezama, koje su oduvek postojale i postoje danas“.

„Opština Čajetina, u kojoj je Zdrava Srbija na vlasti“, navodi Stamatović, „veliku pažnju posvećuje rešavanju stambenih, radnih i svih ostalih problema boraca“.

„Pozivam boračka udruženja u Republici Srpskoj da nam se obrate kako bismo razmotrili mogućnosti za sve oblike buduće saradnje, od oporavka boraca na Zlatiboru, do organizovanja zajedničkih kulturnih i sportsko-turističkih manifestacija u kojima bi i oni učestvovali“, poručio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari