Vojni sindikat: Nismo obavešteni o otkazu Novici Antiću 1Foto: Logo

Vojni sindikat Srbije saopštio je da zvanično nije dobio obaveštenje da je Ministarstvo odbrane donelo akt kojim se legalizuje odluka neustavnog i nezakonitog Vojno- disciplinskog suda.

„Prema toj navodnoj odluci predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću, oduzet je čin čime mu automatski prestaje služba u Vojsci Srbije. Uz podsećanje da smo sve vreme tvrdili da time pokušava da se spreči i naš antikorupcijski tim da istraži kriminalne i antidržavne delatnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, i da je ovaj politički proces montiran od samog početka. Ovim najavljujemo i konferenciju za štampu gde ćemo saopštiti sve pojedinosti vezane za ovaj slučaj, kao i kršenje međunarodnog prava, Ustava i brojnim drugim nezakonitostima“, navodi Vojni sindikat.

Oni su svim članovima poručuli da je Vojni sindikat Srbije, i njegov Upravni odbor koji daje punu podršku Novici Antiću, predvideo ovakav scenario.

„To i nije bilo teško u situaciji kada dezerter proganja osvedočenog srpskog vojnika, najboljeg u klasi, ratnog veterana, sa odličnim rezultatima u službi kojoj pripada“, dodaju u saopštenju.

Ističu da i pored odluke, kakvu god donesu, Novica Antić ostaje predsednik Vojnog sindikata Srbije. To je predviđeno aktima sindikata i legitimnom i zakonskom odlukom Upravnog odbora i Skupštine Vojnog sindikata Srbije.

Prema njihovim rečima, iza ove odluke da Novica Antić dobije otkaz u Vojsci Srbije stoje strane obaveštajne agenture koje čine sve da unište Vojsku Srbije.

„Ukoliko je ova informacija tačna, Ministarstvo odbrane, vratilo je Srbiju jedan vek nazad i izvršilo najgrublje kršenje međunarodnog prava i revidirane Evropske socijalne povelje o kojoj je Srbija donela zakon. A o poštovanju Ustava i zakona Republike Srbije da ne govorimo. Ovaj sramni i kukavički čin ubica međunarodnog prava, još jednom dokazuje da Srbija tone na dno i da nije pravna država“, zaključuje u svom obraćanju Vojni sindikat Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari