Vojni sindikat poziva Vulina na TV duel 1Foto: Ministarstvo odbrane

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina na javnu televizijsku debatu uživo, „radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti o stanju u sistemu odbrane, koje je nikad gore“.

„Ako su rezultati njegovog rada takvi kakve ih prikazuje Ministarstvo odrane, verujemo da će poziv za debatu prihvatiti. Ako odgovor izostane, zaključak je više nego jasan“, konstatovao je Sindikat u saopštenju.

Polemika Vojnog sindikata i Ministarstva odbrane počela je u sredu, kada je taj sindikat saopštio da su poslednje dve isplate pripadnicima Vojske (drugi deo plate i novogodišnja novčana čestitka) obavljene sa računa „Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine“.

Ministarstvo je jutros demantovalo te navode, tvrdeći da su „zarade za sve zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije decembru, kao i prethodnih meseci, isplaćivane redovno iz sredstava Ministarstva odbrane“.

Sindikat je potom saopštio da o tome sa čijeg računa su isplaćena primanja poseduje dokaze u vidu izveštaja o uplati, a neke od njih, koje su na mobilne telefone dobili od banaka, objavili su na društvenim mrežama i iz njih se vidi da je uplatilac taj Centar, a ne Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari