Direktor vojvođanskog pokrajinskog Fonda za evropske poslove Predrag Novikov kaže da je Vlada austrijske pokrajine Štajerske stavila na raspolaganje Vojvodini prostorije svoje kancelarije u Briselu.


– Poštujemo ponudu štajerske Vlade, ali nadležni organi u Vojvodini tek treba da odluče da li će je prihvatiti, ili će pak pokrajina imati sopstvenu kancelariju u Briselu – rekao je Novikov u Gracu gdje boravi na poziv Vlade Štajerske.

Novikov dodaje da je Štajerska, osim prostorija svoje kancelarije u Briselu, ponudila Vojvodini i dostupnost svog poslovnog kruga u Evropi.

„Osim prostorija kancelarije u Briselu, što podrazumeva i svu institucionalnu podršku, Vojvodini je ponuđen i njen poslovni krug u Evropi, koji se oslanja na štajersku kancelariju, saopšteno je iz Fonda za evropske poslove.

Delegacija tog Fonda na čelu sa Predragom Novikovim boravi u Gracu na regionalnoj konferenciji posvećenoj novim inicijativama za jačanje partnerstva unutar regije Alpe – Adrija – Panonija, na koju se oslanja i Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari