Vozači-kondukteri subotičkog javnog gradskog prevoza na kratko protestovali, pa obustavili, u ponedeljak sastanak sa gradonačelnikom 1Foto: J. Patarčić/Danas

Nakon što je u ranim jutarnjim časovima grupa samoorganizovanih vozača-konduktera JP “Subotica-trans” na kratko protestovala u garaži, autobuski saobraćaj na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama je normalizovan oko 8 časova i odvija se po redovnom redu vožnje.

Grupa samoorganizovanih vozača-konduktera protestovala je jutros u 4.20 časova nezadovoljna, pre svega, primanjima, a jedan od njihovih zahteva je da im se postojeći koeficijent poveća na 2.96 bodova.

Kako je za Danas rekao jedan od nezadovoljnih vozača-konduktera, protestu se pridružilo i nekoliko kolega iz remonta, te da postoji još mnogo problema kojih se nisu dotakli jer su ih plate dovele, kako kaže, “do pitanja egzistencije”.

Nezadovoljne vozače-konduktere jutros je posetio sekretar za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, nakon čega je dogovoreno da će u ponedeljak u 12 časova biti primljeni kod gradonačelnika Subotice Stevana Bakića koji će saslušati njihove zahteve, posle čega je protest obustavljen.

Do tada, vozači poručuju da neće opstruisati autobuski saobraćaj, već da će voziti po redovnom redu vožnje za dati dan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari