Vračarcima određen pritvor od 30 dana: Sud ustanovio da postoji opasnost od bekstva i uticaja na svedoke 1foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, odredio je pritvor u trajanju od trideset dana za svih šesnaest privedenih članova kriminalne grupe Vračarci, koji se za sada sumnjiče za tri teška ubistva i niz drugih dela.

Kako je saopštio Viši sud, pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bekstva, uticaja na svedoke, kao i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Istim rešenjem, pritvor je određen i za još 16 članova grupe koji se trenutno nalaze u bekstvu. Paralelno sa pritvorom, naređeno je i izdavanje poternice, uključujući i međunarodnu.

Rešenje o pritvoru, kako su precizirali, odnosi se i na šest osoba koje se već nalaze na izdržavanju zatvorskiih kazni u Srbiji.

Članovi ove grupe sumnjiče se da su počinili tri teška ubistva, više pokušaja ubistva, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Prema navodima medija, grupom je rukovodio beograđanin Nikola Vušović koji je navodno ranije sarađivao sa ubijenim vođom navijača Aleksandrom Stankovićem. Mediji tvrde da se ova grupa priklonila kavačkom kriminalnom klanu čiji vođa je, prema nedavnim tvrdnjama okrivljenog saradnika Srđana Lalića dao pet miliona evra u cilju promene vlasti u Srbiji.

Deo iste kriminalne grupe je, prema navodima optužnice, i grupa Veljka Belivuka kojoj se trenutno sudi za sedam teških ubistva i niz drugih krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari