Vučić: Vakcina ima dovoljno za još sedam - osam dana 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da, ako se ovim tempom nastavi vakcinacija, Srbija ima vakcina za još sedam-osam dana, jer je protekla dva ili tri dana nemoguće nabaviti nove doze.

Kao da se po nekoj komandi dešava.

Ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam ili osam dana, jer moramo da obezbedimo revakcinaciju, imamo sačuvanih vakcina za to, rekao je Vučić.

Nećemo raditi ono što je radila Britanija, da dajemo samo prvu dozu, izjavio je Vučić.

On je novinarima na Savskom trgu rekao da je danas više od 42.000 vakcinisanih građana.

Obezbedićemo još 100.000 doza, ali ne mogu da kažem odakle je stiglo, osim kad se ovo završi, rekao je on i naglasio da ne želi da „prijatelje dovodi u neprijatnost“.

Iz Rusije nam je zastalo sve, nije problem da kasni, samo da stigne. Kasni i Fajzer, rekao je Vučić i poručio da je sa Fajzerom potpisan bilateralni ugovor, a stižu manje količine od dogovorenog.

Iz Kovaks sistema nijednu vakcinu nismo dobili, poručio je Vučić.

U ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, ispred nas Velika Britanija, Malta i Danska, u svetu smo deveti, predočio je on.

Čestitam građanima, to je nestvarno da je jedna mala Srbija uspela da se vine u visine i političke snalažljivosti i da podigne zdravstveni sistem i zaštitu građana, rekao je Vučić.

Ja nisam vakcinisan, ali bih voleo da budem, rekao je Vučić i naglasio da nema potrebu da se dodvorava ljudima koji smatraju da je diskriminacija nošenje bedža „Ja sam vakcinisan, a ti?“.

Vučić je danas obišao radove na Savskom trgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari