Vujatović nakon što je snimio Vulina: Zabrinut sam za svoju bezbednost 1Foto: David Vujatović

David Vujatović, apsolvent medicine, koji je pre nekoliko dana uslikao ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kako sa obezbeđenjem izlazi iz frizerskog salona bez maske, zabrinut je za svoju bezbednost i ubeđen da ga policija prisluškuje.

Naime, u momentu kada je snimao prilog za N1, policajac se zaustavio i poručio novinarki ove televizije da je Vujatović manipulativan, i da je svega 10 odsto onoga što govori istina.

– I dalje sam u šoku i ne mogu da dođem sebi. Niko me ne može ubediti da je slučajnost što je policija došla odmah nakon ekipe N1 i da je znala ko sam ja – kaže Vujatović za Danas.

On je sa ekipom N1 komunicirao telefonom i uveren je da ga policija prisluškuje.

– Potpuno je nenormalno šta se događa i gde živimo. Mnogi mi savetuju da se čuvam i pazim, a otkako sam dobio prijateljski nastrojene poruke od osobe koja kaže da je iz MUP-a, moram priznati da mi nije svejedno. Sinoć sam parkirao auto na Zvezdari u garaži iako živim na Vračaru – priča naš sagovornik objašnjavajući da mu se javila nepoznata osoba, navodno iz MUP-a, koja mu je poručila da se čuva, da pazi gde parkira, da ne ostavlja garderobu van vidnog polja i da očekuje napade tabloida.

Podsetimo, David Vujatović je snimio video zapis sa svog prozora na kojem se vidi ministar Vulin kako sa pratnjom bez maske izlazi iz frizerskog salona.

Sat kasnije interventna i policijske patrole opkolile su zgradu, legitimisale Vujatovića i tražile da snimak izbriše jer je Vulin „štićeno lice“.

Pravnici i druga stručna javnost pojasnili su da ponašanje MUP-a nije bilo u skladu sa zakonom, a da inspektori nikako nisu smeli da traže da se snimak izbriše.

Međutim, Vujatović ga je prethodno prosledio prijateljima pa je ubrzo na društvenim mrežama osvanula slika ministra kako u danu sa najvećim brojem zaraženih od korone krši propisane mere i bez maske izlazi iz frizerskog salona.

U odgovoru Danasu iz MUP-a su naveli da su se ponašali „u skladu sa procedurama“ kao i da je „o događaju obavešteno nadležno tužilaštvo“.

Na dodatna pitanja o tome ko se obratio tužilaštvu – Vulin kao ministar ili građanin, i za šta se tačno Vujatović tereti, nismo dobili odgovore.

Sagovornici Danasa su prethodnih dana objašnjavali da ministarstvo nema nikakvog zakonskog osnova da pokrene postupak protiv osobe koja je ministra slikala na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari