Vukosavljević i Irinej: Saradnja Ministarstva kulture i SPC na visokom nivou 1Ministar ipatrijarh Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar kulture i informisanja razgovarao je danas u Srpskoj Patrijaršiji sa patrijarhom SPC Irinejem o unapređenju saradnje Ministarstva i ustanova kulture pri SPC: Arhivu, Muzeju i Biblioteci s obzirom da je reč o ustanovama koje baštine vredno nacionalno blago i čiji je značaj u čuvanju srpske kulture neprocenjiv, saopšteno je iz ministarstva.

Kako se navodi, bilo je reči i o pokretanju međuverskog dijaloga između Srpske pravoslavne crkve i Organizacije za islamsku kulturu i veze Islamske Republike Iran. Pomenuta je mogućnost da Kulturno-pastoralni centar u Ljubljani koji se nalazi pored Crkve Svetih Ćirila i Metodija poveća aktivnost brojnim sadržajima i programima iz oblasti kulture.

Razgovaralo se i o drugim bitnim temama za Ministarstvo kulture i informisanja i Srpsku pravoslavnu crkvu, a konstatovano je da je saradnja te dve institucije na visokom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari