Vulin i Godfri obišli Kriminalističko-policijski univerzitet 1Foto: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je danas ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoniju Godfriju tokom zajedničke posete Kriminalističko-policijskom univerzitetu (KPU) na donaciji SAD-a namenjenoj opremanju Centra za kriminalistiku i adaptaciju nastavnih prostorija.

„Svako ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Pre 100 godina kriminalistička policija Kralјevine Srbije mogla je da se poredi sa bilo kojom razvijenom zemlјom sveta. Arčibald Rajs je došao u jednu uređenu, organizovanu, obučenu policiju, mogao je da je unapredi, ali nije mogao da je pravi od početka, jer srpska policija je imala svoju istoriju i pre njega, srpska policija je i pre njega imala i svoje obrazovanje i svoje znanje, upravo zato su nam od velike pomoći vaše velikodušne donacije da bismo nastavili da držimo korak sa svetom“, kazao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ambasador SAD Entoni Godfri istakao je da je izuzetno ponosan na zajedničko zalaganje SAD i Srbije da se KPU modernizuje i unapredi.

„Znam da je današnji događaj rezultat puno meseci napornog rada, što je još samo jedan primer duge saradnje između Srbije i SAD-a. Tako da želim da se zahvalim svima koji su bili uklјučeni u ovaj projekat“, naveo je on.

Godfri je istakao da mu je drago što će naredne generacije studenata imati bolјe uslove jer su oni, kako je naglasio, ti koji će sutra štiti građane Srbije, spasavati život i boriti se protiv korupcije i kriminala.

„Oni su ti koji će jačati vladavinu prava u Srbiji. Svi oni će ponosno predstavlјati ovaj univerzitet i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Neka rade to savesno i hrabro, sa ponosom i integritetom“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari