Vulin: Povećana uplata doprinosa 1Foto: FoNet Nenad Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da je zaključno sa 9. februarom u kasu PIO fonda uplaćeno 775 miliona dinara više nego što je planirano i da se zahvaljujući tome sada iz budžeta izdvaja manje novca za penzije.

Reč je o povećanju od osam odsto, ako se poredi sa istim periodom prošle godine. To govori o oporavku privrede, povećanju broja zaposlenih koji plaćaju doprinose i povećanju zarada u realnom sektoru, kazao je Vulin posle obilaska Gerontološkog centra u Kruševcu.

On je istakao da je prošle godine planirano da se za penzije iz budžeta izdvoji 37 odsto sredstava, ali je zahvaljujući povećanim doprinosima, boljoj politici PIO fonda i brojnim merama koje su donele više novca u državnu kasu to smanjeno na 35 procenata.

Vulin je podsetio da je 2012. godine iz budžeta za penzije izdvajalo 48 odsto sredstava i ocenio da ta razlika pokazuje koliko se privreda oporavlja, koliko je veća finansijska disciplina i koliko mere vlade daju rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari