Vulin: Zadatak Republičkog štaba za vanredne situacije da prepozna i spreči krizu 1Aleksandar Vulin Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da suština novog saziva Republičkog štaba za vanredne situacije, čiji će biti komandant, nije da rešava posledice, već da prepozna i spreči potencijalnu krizu, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Sa ponosom ističem da su već 43 lokalne samouprave preduzele sve mere koje smo predložili, bez našeg direktnog naloga. Veliki broj lokalnih samouprava je razumeo potrebu da učestvuje, da radi unapred, da da sve od sebe da ispuni svoju zakonsku obavezu“, rekao je Vulin.

On je istakao da se Srbima na Kosovu i Metohiji mora pomoći „uvek i na svaki mogući način“, pa da je Ministarstvo unutrašnjih poslova opredelilo vatrogasno-spasilačku opremu, odela, čamce i drugu opremu za brže i adekvatnije reagovanje tokom vanrednih dogadjaja.

„Mi ćemo obezbediti sve što je potrebno Srbima na Kosovu i Metohiji, poslaćemo odredjenu količinu opreme i materijala koja će im možda trebati u narednom periodu. Vatrogasno-spasilačke jedinice na prostoru Kosova i Metohije moraju biti dobro i adekvatno opremljene“, izjavio je Vulin.

Kao jedan od zaključaka sednice štaba najavljeno je formiranje još tri specijalistička tima za spasavanje i rad na vodi, čime će u svih 27 organizacionih jednica biti formirani, obučeni i spremni ti timovi za delovanje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari