Za subvencije u poljoprivredi 4,4 miliona dinara 1Slobodan Kuzmanović, Foto Ana Milošević/Danas

Otvoren je konkurs za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača, koji će finansirati Grad Užice i „Fondacija Ana i Vlade Divac“, uz podršku Regionalne razvojne agencije Zlatibor. Ukupan iznos sredstava izdvojenih u ovu namenu je 4,4 miliona dinara.

Najviši pojedinačni iznos podsticaja je 250.000 dinara, a najniži 100.000 dinara po proizvođaču. Konkurs je otvoren do 15. aprila, rekao je gradski većnik za privredu i poljoprivredu, Slobodan Kuzmanović.

-Sredstva iz Fonda će se koristiti na tri godine, sa subvencijom od 30 odsto u prvoj godini, dok će se u narednim godinama otplaćivati preostalih 70 odsto, kao beskamatni kredit bez valutne klauzule, objasnio je Kuzmanović.

Ovi podsticaji će se koristiti za nabavku opreme za finalnu preradu u voćarstvu, povrtarstvu i mlekarstvu, a prema rečima nadležnih, veliko interesovanje je bilo i za kopanje bunara u svrhu navodnjavanja i seoski turizam.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa aktivnim statusom, koji imaju prebivalište na teritoriji Užica.

Prednost za dobijanje ovih sredstava će imati žene kao nosioci gazdinstva i mladi poljoprivrednici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari