Zabranjen saobraćaj za teretna vozila na teritoriji Užica i Bajine Bašte 1Foto: Ana Milošević/Danas

Na teritoriji Užica i Bajine Bašte zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, a zimska oprema je obavezna i za putnička vozila na putevima preko Tare i Debelog Brda.

U toku noći, na teritoriji Užica palo je desetak, na Zlatiboru dvadesetak centimetara snega. Zbog toga je na terenu 20 ekipa užičkih Puteva, koji su u trećem stepenu pripravnosti, kaže za Danas Alen Mušanović iz ovog preduzeća.

-Na putevima prvog reda mestimično ima snega do pet centimetara, čeka se da so deluje. Putevi drugog i trećeg prioriteta posuti su rizlom, pa se na njima sneg malo sporije topi, kaže Mušanović.

Prema njegovim rečima, zabrana saobraćaja za teretna vozila je uvedena na vreme, pa nije dolazilo do kolapsa u saobraćaju. Policija isključuje sa puteva kamione pre nego što uđu na teritoriju Užica.

-Za sada su svi putevi prohodni, a snega najviše ima na deonici Užice – Borova Glava. Na put ne treba kretati bez zimske opreme, koja je i za putnička vozila obavezna, posebno na putevima preko Tare, Debelog brda, gde je ova oprema obavezna i za putnička vozila, poručuju iz užičkih Puteva.

Na području Prijepolja i Nove Varoši u toku noći je palo manje snega nego u ostalim delovima zapadne Srbije, pa tu za sada nema problema u odvijanju saobraćaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari