Zajedno Novi Sad: Podnećemo krivične prijave protiv navodnih studenata koji su danas upali na Filozofski fakultet 1Foto: Danas/A. L.

Omladinski odbor Zajedno za Novi Sad najoštrije osuđuje upad tzv. studenata u Filozofski fakultet, među kojima su bili pripadnici vladajuće Srpske napredne stranke i najavljuje podnošenje krivičnih prijava protiv ovog organizatora.

Podsećamo javnost da Srpska napred stranka već godinama preko svojih članova Ivane Macak, Dušana Miškovića, Nemanje Vujića, Aleksandra Gajića i drugih kontroliše rad Studentskog parlamenta i na taj način utiče na izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, te direktno ugrožava autonomiju univerziteta, kažu iz Zajedno.

– Takozvani studenti koji su danas upali u Filozofski fakultet uz povike „izađi mala, izađi bar na čas“ upućene prof. dr Dinku Gruhonjiću, knjige i indeksa verovatno nisu videli u životu. Na tom skupu mogle su se videti majice sa likom Legije, ratnog zločinca Ratka Mladića, članovi vladajuće stranke i njihovi batinaši. Retko koji student se našao na tu.“ – izjavio je Srđan Đurić, predsednik Omladinskog odbora Zajedno za Novi Sad;

Protiv organizatora ovog skupa podneće kako kažu, prijave nadležnim organima povodom ugrožavanja autonomije univerziteta i protiv izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti u najkraćem mogućem roku.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari