Generalni direktor Javnog preduzeća Podzemne eksploatacije uglja (JP PEU) mr Zlatko Dragosavljević otvorio je radove na „Bloku 4“ rudarske jame „Ravna reka“, Rudnika mrkog uglja „Rembas“ u kojoj će proizvodnja uglja početi iduće godine. Reč je o investiciji iz sopstvenih izvora, a ova jama ima istražena tri miliona tona uglja, dovoljna za eksploataciju narednih 20 godina, objasnio je Dragosavljević.

Generalni direktor Javnog preduzeća Podzemne eksploatacije uglja (JP PEU) mr Zlatko Dragosavljević otvorio je radove na „Bloku 4“ rudarske jame „Ravna reka“, Rudnika mrkog uglja „Rembas“ u kojoj će proizvodnja uglja početi iduće godine. Reč je o investiciji iz sopstvenih izvora, a ova jama ima istražena tri miliona tona uglja, dovoljna za eksploataciju narednih 20 godina, objasnio je Dragosavljević. Početak radova označili su rudarski mineri „Rembasa“ sa tri plotuna, a svečanosti, koja je održana u Resavici, prisustvovali su direktori svih devet rudnika JP PEU, članovi Upravnog odbora i čelnici sindikata.
„Posle sedam godina imamo prvi put, za poslednja četiri meseca rast proizvodnje za preko 13 odsto i plasiraćemo više od 500.000 tona najkvalitetnijeg uglja u Srbiji“, istakao je Dragosavljević, obraćajući se rudarima i njihovim porodicama ispred Doma za kulturu u Resavici, gde se vrteo i vo na ražnju.
Rudari JP PEU, za četiri meseca ove godine iskopali su 18.000 tona uglja više nego lane u istom periodu, a smanjene su i obaveze JP PEU za preko 30.000 tona uglja, vrednih oko 70 miliona dinara i povećali prihod za preko 110 miliona dinara, rekao je Dragosavljević i dodao da su poslednjih meseci za osam odsto povećane plate i sa sindikatom dogovorene povišice u naredna tri meseca. Predsednik Samostalnog sindikata „Rembasa“ Zvonimir Žnidar je ocenio da prethodno poslovodstvo nije imalo sluha za otvaranje novih jama, pa je Resavici pretilo da ostane bez rudnika, a oko 1.000 rudara bez posla. Na bini ispred Doma za kulturu, ovim povodom, upriličen je bogat kulturno-zabavni program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari