Zamenica predsednika opštine Majdanpek: Napad na radnika i imovinu Ziđina vandalski, huliganski i kukavički čin bezumnih mrzitelja 1Foto: J. B. K.

Najnovija dešavanja na Starici, pre svega paljenje mašine, bušilice marke Epiroc, vlasništvo kompanije Ziđin, bila su povod da se oglasi i zamenica predsednika opštine Majdanpek, Elvira Jovanović koja “ne može da prećuti i ostane imuna na vandalski, huliganski i kukavički čin bezumnih mrzitelja Majdanpeka”.

Prema rečima zamenice predsednika opštine Majdanpek, Elvire Jovanović, palјenje imovine i napad na radnika kompanije Ziđin nije desilo nikada u istoriji do sinoćnjeg incidenta.

-Huligani koji su juče napali radnika i imovinu kompanije Ziđin su najveće kukavice koje postoje i mrzitelјi Majdanpeka. Oni veze nemaju sa našim gradom, bez obzira na to šta im piše kao adresa prebivališta u ličnoj karti. To su lјudi koji mrze Majdanpek. Nemojte samo da neko kaže da to ima veze sa nezadovoljstvom . Čime su ti huligani nezadovolјni toliko da bi spalјivali i tukli? Da li time kako opština funkcioniše od dolaska Ziđina, ili kako je ova kompanija pomogla privredu naše opštine, da li su nezadovolјni sa više radnih mesta u opštini koja danas ima duplo veći budžet. A i da su najnezadovolјniji, nemaju pravo da razbijaju. Da li se tako dolazi do demokratije, kad se pali i bije, da li se tako dolazi do preporoda društva – pita se u saopštenju zamenica predsednika majdanpečke opštine.

Kaže da ne zna kolika je materijalna šteta na mašini, ali smatra da je nematerijalna mnogo veća, jer je ovim napadom bačena ljaga na Majdanpek i sve Majdanpečane.

Zamenica predsednika opštine Majdanpek: Napad na radnika i imovinu Ziđina vandalski, huliganski i kukavički čin bezumnih mrzitelja 2
Foto: Aleksandar Petrović

Elvira Jovanović apeluje na policiju da više ne dozvoli da se vrši teror nad kompanijom i navodi da su Majdanpečani ovaj incident emotivno teško doživeli, što je kako kaže “videla kroz brojne reakcije najšire javnosti”.

-Ljudi su očajni i doživlјavaju da je neko napao njihovu egzistenciju. Molim sve građane da koliko god ovo bude teško i stresno, istrpe i da se mirno vladaju, da niko ne pokušava da uzima pravdu u svoje ruke – ističe zamenica predsednika opštine Majdanpek poručujući svojim sugrađanima da dopuste da policija radi svoj posao u veri da će država sprovesti zakon prema svakome.

-Ne želim da poistovetim najveći deo lјudi koji se ne slaže sa radovima na Starici sa huliganima. Nije u pitanju građanski bunt protiv kompanije Ziđin već varvarstvo nekolicine – zaključuje Elvira Jovanović, navodeći takođe da je ključna poruka da će opština nastaviti da radi i sarađuje sa Ziđinom, da se bori za nova radna mesta, da dovodi nove investitore, da obnavlјa i gradi škole i obdaništa, dečija igrališta i putnu infrastrukturu.

-Sve to iz razloga da budemo dobro mesto za život vrednih i pristojnih lјudi sa različitim političkim ubeđenjima, ali lјudi koji vole Majdanpek i Srbiju. Volela bih da ovi izgrednici plate materijalnu štetu, pošto su tako lepo vaspitani, jer ćemo ovako svi morati da platimo. Ono što niko ne može da naplati, to je lјaga koju su stavili na Majdanpek i poslali lošu sliku novim investitorima i posetiocima opštine Majdanpek – zaključuje zamenica predsednika opštine Majdanpek Elvira Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari