Zapaljen automobil Olivera Ivanovića 1Foto: KoSSev

Automobil lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića zapaljen je u toku noći u Kosovskoj Mitrovici.

Tu informaciju su za portal Kossev potvrdili Oliver Ivanović i zamenik komandira Kosovske policije za region Sever. Veruje se da je požar podmetnut, dok je slučaj okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanja opšte opasnosti.

Ovo je drugi put da je Ivanoviću zapaljen automobil, a on kaže da nema neprijatelje, ali ima političke neistomišljenike. Kako navodi KoSSev Ivanovića je policija jutros oko 4 sata obavestila da mu je auto zapaljen. Ivanović tvrdi da je hauba od automobila bila otvorena i da je auto goreo sa prednje strane.

„Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto“, rekao je Ivanović.

„Ono što lokalne vlasti moraju da urade, jeste da se jasno distanciraju od ovoga, jer ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Posle 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj deci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbednosti posle ovoliko godina,“ dodao je.

Na pitanje ko su mu politički neistomišljenici, Ivanović kaže: „Ne bih hteo o tome. Znaju oni, prepoznaće se sigurno.“

U kosovskoj policiji kažu da pretpostavljaju da je požar podmetnut.

„Policija je registrovala slučaj oko 04:01 nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke Pasat, za koje se veruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut,“ kazao je Besim Hoti, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever.

Ovaj incident najoštrije je osudila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kako navode u saopštenju, to je još jedan je u nizu pokušaja da se  kod građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji izazove nemir, strah i nesigurnost i podstakne dalje nasilje.

“Prošlo je samo dva dana kako je zapaljen automobil doktora Dragiše Milovića, delo za koje, kao i u većini slučajeva do sada, nema naznaka da će počinioci biti pronađeni i privedeni pravdi,  što potvrđuje nesposobnosti ili izostanak želje Prištine i dela međunarodne zajednice da se stvore uslovi za bezbednost građana i održivi suživot na Kosovu i Metohiji. Nečinjenje i odsustvo odlučne reakcije nadležnih znači odobravanje i podršku ovakvim aktima i onima kojima do mira i prosperiteta na Kosovu i Metohiji nije stalo”, navode iz Kancelarije za KiM.

Kancelarija za KiM pozvala je Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbednost na Kosovu i Metohiji, da ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbedili uslovi za siguran i bezbedan život svih građana u Pokrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari