Zaplenjeno 1,1 kg marihuane u vozu Bar-Beograd 1Foto: MUP

Policijski i carinski službenici na železničkom graničnom prelazu kod Bijelog Polja zaplenili su oko 1,1 kg marihuane

U vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd tom prilikom lišili su slobode A.K. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Na izlasku iz Crne Gore carinici su, 31.decembra 2017. godine, izvršili graničnu kontrolu putnika i prtljaga u vozu koji saobraća na relaciji Bar-Beograd.

Tom prilikom, u jednom vagonu ispod umivaonika pronađen je jedna kesa u kojoj su se nalazila dva veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1.171,2 grama. Daljim pregledom, kod A.K. su pronađene rizle koje se koriste za pravljenje tzv. džointa.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A.K. imao nameru da opojnu dogu prokrijumčari preko granice i da je stavi u dalji promet na području Beograda.

Opojna droga je predata Odseku za borbu protiv droge radi preduzimanja daljih mera i radnji.

Oduzeta opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi veštačenja.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari