Započelo najavljeno proširenje novog groblja u Majdanpeku 1Foto: Dragoslav Ilić

Ekipe JP “Vodovod” koje upravlja novim grobljem u Majdanpeku, angažovane su na proširenju groblja što podrazumeva i izradu potpornih zidova i ograđivanje groblja.

Majdanpečko novo groblje nalazi se na obodu grada i o njemu brine JP „Vovodod“ Majdanpek. Nema, za sada video nadzora, a kako dosadašnje širenje groblja nije pratilo i postavljanje ograde, dešavalo se da u groblje „ušetaju“ domaće životinje i naprave štetu.

U okviru poslova na proširenju groblja, krenulo se i sa ograđivanjem novog majdanpčekog groblja električnom “pastiricom” čime će biti sprečen ulazak domaćih životinja. Takođe će zbog konfiguracije terena biti rađeni potporni zidovi za nove grobne parcele.

Inače, groblje će biti prošireno za oko 120 novih parcela jer postojeći prostor dozvoljava toliko proširenje. Prema navodima odgovornih iz JP “Vodovod” ovo proširenje biće dovoljno za oko godinu dana.

U planu je da veće proširenje groblja bude na lokaciji iznad sadašnje i za to se čeka saglasnost “Srbijašuma” u čijoj je nadležnost taj prostor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari