Zaposleni tuže GAS za topli obrok i regres 1GAS Foto: Pressek.rs

Gradska agencija za saobraćaj duguje svakom zaposlenom u proseku oko 190.000 dinara, saznaje portal Pressek. U GAS-u je trenutno zaposlen 41 radnik, pa se tako dolazi do duga, samo prema radnicima, od oko 8 miliona dinara, bez poreza i doprinosa.

Naime, krajem januara zaposleni u ovom preduzeću potpisali su sporazum na ime „isplate razlike naknade troškova” između iznosa koji su zaposleni primali u GAS-u, za naknadu troškova za ishranu (topli obrok) i za regres za korišćenje godišnjeg odmora.

Radnici su u periodu od 1. avgusta 2015. godine, pa do 31. oktobra 2018. umesto dnevnih iznosa od 250 dinara, sa pripadajućim porezima i doprinosima, primali samo 60 dinara.

– Iako smo potpisali sporazum i odrekli se kamate, pristali da dug bude podeljen na 8 jednakih rata, još uvek nismo dobili ni dinara, kažu zaposleni u GAS-u.

Radnici ističu da ukoliko do kraja februara ne legnu prve dve rate, biće prinuđeni da pravdu potraže preko suda, odnosno izvršitelja.

Kako portal Pressek saznaje, Gradska agencija za saobraćaj u ovom trenutku nema novca da namiri obaveze prema radnicima. Novac bi mogao da se obezbedi tek nakon gradske skupštine, koja je zakazana za drugu polovinu marta. Do tada radnici kažu da neće čekati…Sa druge strane, menadžment GAS-a nije želeo da se oglašava. Direktor Dušan Obradović je na bolovanju.

Tekst preuzet sa portala Pressek.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari