Zasedao Gradski štab za vanredne situacije u Subotici: Doneta naredba o evakuaciji sat pre vraćanja nagnute cisterne na kolosek 1Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici doneo je naredbu da se sat vremena pre početka izvođenja operacije vraćanja nagnute cisterne na kolosek, evakuiše deo oko pruge u prečniku od 200 metara iz predostrožnosti.

“To su u pitanju pretežno ustanove, banke, škola. Ne želimo da nečija bezbednost bude dovedena u pitanje ni jedne sekunde”, rekao je gradonačelnik Subotice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Stevan Bakić.

On je dodao da je situacija pod kontrolom, te da se u toku dana do večernjih časova očekuje dolazak šinske dizalice, koja će da vrati nagnutu cisternu na kolosek.

“Trenutno se na mestu događaja nalaze tri cisterne, dok je ostali deo kompozicije uklonjen. Ove dve su te koje drže stabilnost treće, koja je nagnuta pod uglom od 45 stepeni. Nema oštećenja na cisterni, svi ventili su ispravni, tako da nema curenja. Ponavljam, ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje bezbednost građana Subotice”, istakao je Bakić.

Podsetimo, u subotičkoj teretnoj železničkoj stanici, na delu pruge koji se nalazi odmah iza Tehničke škole “Ivan Sarić”, noćaš su iz sastava teretnog voza sa koloseka iskliznule tri cisterne pune propilena.

Slučaj je prijavljen u 1.35 časova iz ponoći nadležnim službama, koje su na terenu i u toku je uviđaj kako bi se utvrdilo šta je uzrok ovog akcidenta.

Kako je za Danas obrazloženo iz preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“, u pitanju je voz koji je bio sastavljen od 23 cisterne, tovarene propilenom, čiji je prevoznik privatni operater „Kombinovani prevoz“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari