Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa glavnim tužiocem Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji Dejvidom Švendimenom i istakao da je veoma važno zaštititi potencijalne svedoke s obzirom na uticaj moćnih osoba koje mogu biti prepreka u privođenju počinilaca pravdi.

Stefanović je rekao da očekuje od Specijalnog suda da prikupi dovoljno dokaza kako bi se gonili i priveli pravdi svi počinioci zločina protiv Srba, ali i drugih nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

„Veoma je važno zaštititi potencijalne svedoke imajući u vidu uticaj moćnih osoba koje mogu usporiti ili biti prepreka u privođenju počinilaca pravdi“, istakao je Stefanović.

On je rekao da je, usled protoka vremena i mogućeg uništavanja dokaza, potrebno ozbiljno pristupiti rešavanju svih zločina i izrazio očekivanja da će izvršioci najtežih krivičnih dela, kao u slučaju „Žute kuće“, moći da se procesuiraju i pravosnažno osude, bez izuzetka.

Glavni tužilac Dejvid Švendimen je rekao da je svestan da ima težak zadatak i da će se potruditi da dosadašnji rad na istragama pretoči u konkretne optužnice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari