Zašto lekari ne odgovaraju za ginekološko-akušersko nasilje?

Ostavite komentar


  1. Prvo treba da uspostavimo pravnu drzavu, da bi bilo ko odgovarao za pocinjena/nepocinjena nedela.

  2. Zanimljva argumentacija, u drzavnim bolnicama rade neprofesionalci a u privatnim radi KO ?
    Mislim da se greške dešavaju svuda a u zdravstvu se ne praštaju.
    U porodilištima je najviše ženskog osoblja i porodilje se nekada žale na grubo postupanje sestara. Najveći problem, po meni, je kada dođe do povređivanja žena zbog čega mnoge ne žele više da rađaju.
    Iskustva su različita i verujem da je više pozitivnih.

  3. Да ли неко зна да је икада неки лекар у Србијици одговарао за било какву професионалну свињарију?

  4. Položivši Hipokratovu zakletvu, ti nemaš pravo da prećutkuješ i da ne veštačiš i ne učestvuješ u otklanjanju fatalnih grešaka svojih kolega.Tačka.

  5. Sadisti sa zaposlenjem. Ali jedno je sigurno i uvek je tako, kada prodje dan, padne mrak.

  6. Vrana vrani oci ne vadi!
    Sigurno da nije lako raditi u drzavnim bolnicama, ali isto tako verujem da nije tesko sacuvati bar malo ljudskosti i pomoci buducim majkama da im porodjaj ne bude nocna mora. Meni je bila, ne mogu ni da mislim, a kamoli pisem o tome. Strasno! Posledice po dete, dugo sam resavala i nadam se da sam ublazila. Posledice po mene, dozivotne!

  7. „Iskustva su različita i verujem da je više pozitivnih.“
    Odlican rezultat vise pozitivnih!? 51 pozitivan i 49 negativnih?
    Dobar rezultat bi bio kad bi jedna od sto porodilja imala primedbe ili bila nezadovoljna.
    Porodiliste u Novom Sadu je trenutno na prelasku iz 19og u 18ti vek. Za 2-3 godine sticice u 17ti.

  8. Za ove pritužbe znam vec najmanje četrdeset godina, tako da ne verujem da se radi o nekakvoj urbanoj legendi. Kao i u mnogim drugim ustanovama u Srbiji, radi se o kulturi bahatosti, nevaspitanja i nedostatku bilo kakve odgovornosti. Čak i na pregledima u privatnim klinikama gde kojekakvi načelnici odeljenja VMA i drugih državnih bolnica rade za pristojne pare sam nailazio na nadmenost i netrpeljivost u slučajevima kada sam postavljao pitanja.

  9. Lekari nikad ne odgovaraju za ucinjeno ili neucinjeno! Ima izuzetaka koliko i prstju na jednoj ruci. Vecina prezire svoje pacijente i sebe smatra vrlo znacajnima i kao su studirali deceniju i vise , i ako su se upisivali indirektno na medicinu – sa stomatologije ili farmacije . Jedni druge uvek stite i ja to zovem zlocinacka solidarnost. Imam mnogo licnih iskustava. Naravno da je za oblast u kojoj su pogodjene zene svakakvim tretmanima to jos vise izrazeno.

  10. Mnogi nisu racionalni i ponasaju se tako kao da su u hotelu a ne u bolnici. Prvo koliko su lekari i sestre placeni a koliko razne zvezde iz rijalatija. Drugo lekari i sestre nemaju sredstva za rad u bolnicama i ne mogu ih obezbediti jer ih ne obezbedjuje drzava. Trece pacijenti moraju da shvate da postoje razlozi zasto se radi epiziotomija, zasto je nekada potrebna pomoc trece ruke itd. Cetvrto ima i lekara i sestara koji se ponasaju bahato i njih treba sankcionisati ali ne sve stavljati u isti kos.

  11. Naše klinike prodaju fetuse stranim kompanijama za vršenje medicinskih i farmaceutskih eksperimenata. To je krivično delo koje se u Serbistanu ne kažnjava.

  12. Bajo, imaš tužilaštvo , pa prijavi njima . Navedi tačno, u prijavi ko je prodao , kada , kome , za koje pare o kojoj klinici se radi , pošto očigledno vladaš materijom i imaš informacije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.