Zašto vlast krije informacije o nabavci medicinske opreme?

Savet za borbu protiv korupcije poslao urgenciju Vladi Srbije

Ostavite komentar


  1. Kupili mnogo respiratora, upotrebili malo respiratora, razliku prodali. S obzirom da su kupovani u kešu, otvorio se prostor da se razlika u ceni zadrži u privatnom džepu. Posao završen, koliko je uzeto para u kešu za kupovinu vraćeno državi, razlika zadržana i nikom ništa, svi srećni i zadovoljni…

  2. Zato što su, kao i tolike druge vlasti po svetu, rezonovale u stilu „nećemo dozvoliti da propadne jedan tako dobra epidemija“. Nekom epidemija, nekom prilika za zaradu. Nekom rat, nekom brat, odvano je poznato na ovim prostorima.
    Uostalom, Vučič je obećao da će podneti račune kad se završi vanredno staje stanje. Ana Brnabić je takođe rekla da će sve objasniti, čim se završi vanredno stanje. A Vuči je poznat po tome da drži reč, zar ne?

    1. Pa kao i 70 % nepismenih srba koji drže reč, a bogami tako drže i svog predsednice i tako se ispomažu i TAKO ĆE BITI SVE DOK SE SRBI NE OPISMENE.

  3. Ovi sto su opljackali Srbiju do 2012 koji su vladali sada misle da je ova vlast kao i oni

    1. Misle i debelo greše jer ova vlast je uspela nemoguće: pokazala je da neko može biti čak i 10 puta gori nego što su oni bili!

  4. Nikada mi to nećemo saznati…kao ni to zašta će se potrošiti 2 milijarde kredita…zato nije ni uzeto od MMF, jer oni ga daju namenski …

  5. Generacijama Beograđanin- poreklom ni sa Krka, ni iz Hrvatske ni iz BiH nego iz Srbije kaže:

    Sročeno u jednu ili dve rečenice: – dok su ljudi umirali od korone zbog nedostatka potrebne opreme, neki su pljačkali. U pravno uređenim državama bi odmah bili strpani u zatvor- u Srbji nažalost NE!

    1. A to ste vi, predstavnici najbolje ,najlepse,najpametnije elite svih elita, direktni potomci bogova… A imate li vi neki dokaz za te tvrdnje ili ste samo procitali informacije u medijima. Nezavisnim naravno!

      1. Pa zašto onda ne objave izveštaj o novcu koji je potrošen za opremu i medicinska sredstva ako je sve čisto i transparentnost.

  6. Zato što se još ne zna ko je pokupio kajmak. Kad uplati gde treba da plati neće se ni toliko znati. Provizija u Srbije je imaginarni pojam. Takva je naša vlast – ruka ruku mije za spas Srbije.

  7. I onih 5 milijardi evra, što odvajaju za pomoć privredi, ko zna gde će da završi, ali u privredi sigurno neće.

  8. Zato jer je manipulacija detaljima i istinom glavna odlika Vuciceve stranke, zar ne?

Ostavite komentar


Društvo

Društvo sudija Srbije i BIRODI: Većina građana nema poverenje u sudstvo 10

Društvo sudija Srbije i BIRODI: Većina građana nema poverenje u sudstvo

Rezultati analize stavova građana o sudstvu pokazuju da većina građana nema poverenje u sudstvo, a da stavove formiraju na osnovu izveštavanja medija, izjava političara i javnih ličnosti, rečeno je danas na predstavljanju istraživanja koje su sproveli Društvo sudija Srbije i Biro za društvena istraživanja (Birodi).

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.