Završen NURDOR-ov deseti „Kamp Ljubavi i Nade“ za decu i mlade koji su pobedili rak 1Poruka sa dečjeg kampa Foto: NURDOR

U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR održan je jubilarni deseti letnji „Kamp Ljubavi i Nade“ namenjen deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje.

„Od svih kamperskih godina koje su iza nas, ove jubilarne godine broj dece učesnika kampa je najveći do sada – čak njih 64 sedam dana su uživali u prirodi, druženju i posebno osmišljenim aktivnostima u kojima su im podršku pružali volonteri NURDOR-a“, navode iz te organizacije.

Osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligne bolesti, pomogne na putu do potpunog oporavka uz obnavljanje samopouzdanja, samopoštovanja i vere u svoje sposobnosti. Proces je zamišljen da korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižnim.

Završen NURDOR-ov deseti „Kamp Ljubavi i Nade“ za decu i mlade koji su pobedili rak 2
Foto: NURDOR

Uz najmlađe učesnike u Kampu su boravili i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je i ove godine bio besplatan za sve učesnike.

NURDOR podseća da je prvi „Kamp Ljubavi i Nade“ organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo više 700 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona.

Iz ovog udruženja ističu da bi lečenje dece, nakon klasične medicinske terapije zaista bilo uspešno, potrebno je ovakvo mesto, na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život.

Ovo je možda i najlepši deo rada sa NURDOR-om. Provesti sedam dana na mestu gde je sami izvor ljubavi i životne radosti, sa decom koja su pravi mali heroji i pobednici je jedna izuzetna privilegija. Zahvalni smo na svakom malom osmehu i zagrljaju koje smo razmenili u Ivanjici. Presrećni smo kada ih gledamo kako slave život, kako su hrabri i kako umeju jedni druge da podržavaju i ohrabruju. Tada znamo da sve što radimo ima smisla i na ovom mestu se nakupimo „goriva“ i motivacije za narednih godinu dana. Neizmerno smo zahvalni svim našim volonterima koji su izdvojili sedam dana svog letnjeg odmora da bi sa nama stvarali bolji svet. Mislim, deco, da smo uspeli!“, kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.

Kao i do sada, NURDOR je „Kamp Ljubavi i Nade“ realizovao u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica“, a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari