Zbog manjka autobusa skraćeni časovi u područnim školama 1Foto: S.M.S./ATAImages

Ni iz Ministarstva prosvete, niti iz školskih uprava školama nije stiglo zvanično obaveštenje da se časovi danas skrate zbog održavanja mitinga SNS u Beogradu, potvrđeno je Danasu u više sindikalnih centrala širom Srbije.

Međutim, prosvetari sa kojima smo razgovarali kažu da je u nekim opštinama i gradovima autobuski prevoz redukovan, pa su u područnim školama časovi skraćeni.

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić kaže da se, prema informacijama koje je dobila od kolega iz Vranja i Leskovca, nastava u školama danas odvija normalno, ali da ima dosta zaposlenih koji nisu hteli da dođu na miting u Beograd. Ona potvrđuje da su đačka putovanja u nekim školama otkazana zbog manjka autobusa.

Vladimir Milisavljević, nastavnik i sindikalista iz Gornjeg Milanovca, kaže da danas u toj opštini ništa ne funkcioniše.

– U svim područnim školama na teritoriji opštine su skraćeni časovi jer je prevoz otežan. U nekim školama je sa nastavom bilo gotovo u 11 ili najkasnije u 12 sati, jer posle toga prevoza nije bilo. U centralnim školama časovi se normalno održavaju jer mi nemamo potrebu da se prevozimo – kaže Milisavljević za Danas.

Milan Jevtić, profesor iz Kragujevca, kaže da su škole u tom gradu radile jutros uobičajeno, ali da ima saznanja da su časovi skraćeni u školama na teritoriji opštine Knić zbog teškoća sa autobuskim prevozom.

Srđan Slović, predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, rekao je za Danas da zvanično saopštenje o promenama u organizaciji nastave nije stiglo iz Školske uprave Kraljevo.

– Čuo sam od kolega da zaposleni imaju problema da se prevezu, pa pretpostavljam da se to odnosi i na učenike – rekao je Slović.

U Ministarstvu prosvete Danasu je rečeno da nisu slali nikakve preporuke školama u vezi sa organizacijom današnje nastave.

„U nadležnosti je direktora škola da organizuju nastavu. Oni će, u skladu sa okolnostima doneti odluku u najboljem interesu učenika“, kažu u tom ministarstvu.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pravite u Danasovom BLOGU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari